6 – Oda Omholt

Den meget inspirerende og flittige Oda Omholt forteller om Oslo Cooperativ, Slow food prosjektet der du kan velge deg ut et eget lam på våren og følge det gjennom sesongen for så å slakte det på høsten og mye mye mer:)

Oda-Omholt-ramslok
Last ned episoden her:
Steinaldermann Podcast Episode 6 – Oda Omholt

Steinalderman Podcast på Itunes.
Legg gjerne igjen en kommentar og abboner om du liker podcasten:)

Sjekk ut bloggen hennes NATURogMAT.no for mer inspirasjon.
Få med deg også Mat og Vinmessen i Oslo 22-23 Mai

Litt mer om Oda fra bloggen hennes.

Hei! Takk for at du titter innom siden min. Den er splitter ny, og kommer til å bli fylt med mer innhold etter hvert som sesongene går. På naturogmat.no vil du kunne lese om nettopp natur og mat, to av temaene livet mitt kretser om. Vi er uløselig knyttet til naturen, både for vår eksistens og for vår trivsel, og slik er det med maten også. Min filosofi er at jo nærmere livet vårt og maten vi spiser er sitt naturlige utgangspunkt, desto bedre for oss, og desto bedre for jorden. Derfor engasjerer jeg meg for lokal matkultur, økologisk landbruk og naturvern!

I dag har avstanden mellom oss, naturen og maten vår aldri vært større, men mitt håp er å kunne bidra til at det jordnære vinner frem og tar tilbake sin naturlige plass i menneskers liv, i en tidsalder preget av materialisme og fremmedgjøring.

Hva jeg gjør
Oda på Dovre med ørretHelt siden jeg var en liten lyslugget jente har jeg alltid vært oppslukt av dyreliv og naturinntrykk, og elsket jordnære matopplevelser slik som knasende sprø gulrøtter fra grønnsakshagen jeg vokste opp med, og blålilla fingre i en solvarm blåbærtue. Etter hvert som jeg blir eldre, ivrer jeg ikke det grann mindre for disse opplevelsene, men innser i tillegg at kjærlighet til naturen og det jordnære i dag forplikter til aktiv handling, ikke bare konsum av opplevelser. Derfor har jeg de siste årene engasjert meg i en rekke idealistiske prosjekter og organisasjoner, slik som Oikos, Naturvernforbundet, Oslo Kooperativ og mye mer, hvor jeg har kunnet bidra, men også lære veldig mye. Disse erfaringene har styrket gløden jeg har for å holde på med det jeg brenner for, og jeg har derfor opprettet foretaket Omholt Natur og Mat og denne nettsiden, for å kunne drive som selvstendig med prosjekter knyttet til natur, økologi og mat. Jeg tar på meg oppdrag innen tekst og foto, formidling, foredrag, kurs og annet – ta kontakt på oda@naturogmat.no ved henvendelser.

Per i dag studerer jeg Økologi og naturforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, bidrar med tekst og foto til det biodynamiske tidsskriftet HERBA, er skribent og redaksjonsmedlem i nettmagasinet KULTURVERK, jobber i den lokale fiskebutikken Fiskeriet i Sandvika, er styremedlem i Oslo Kooperativ, styremedlem i Slow Food Asker og Bærum, og deltar på ulike vis i økologi og matkultur gjennom oppdrag for Bondens marked og lignende.

Hva jeg har gjort
Som en av initiativtagerne til og styremedlem i den idealistiske virksomheten Oslo Kooperativ, som ble dannet i fjor, er jeg mektig stolt over at vi stadig øker i popularitet. Dagens Næringslivs magasin D2 ble med meg til gården til en av våre leverandører og lagde en reportasje som sto på trykk 6. september 2013 – les den på D2.no: «Vil starte sosial matrevolusjon». Høsten 2013 bidro jeg til at også Ås Kooperativ ble virkelighet – som en organisk avlegger av Oslo Kooperativ i universitetsbygda Ås – og jeg håper ennå flere steder kan få sitt eget Kooperativ!

Jeg er fast bidragsyter til det biodynamiske tidsskriftet HERBA, som gis ut av Biologisk-dynamisk forening. Det er et flott tidsskrift med praktfulle bilder og interessante tekster som dekker forskjellige temaer innenfor jordbruk, ernæring, kultur og natur. Trykk her for å bestille abonnement! Les for eksempel teksten «Kraft gir krefter» som jeg skrev for julenummeret av HERBA.

For det internasjonalt anerkjente Food Studio har jeg skrevet en rekke tekster fra flere arrangementer. Jeg hadde gleden av å dekke deres unike middag på Ramme Gård kalt «Eating in the Shadow of Munch» – les mine artikler om den biodynamiske gården Ramme og reportasjen fra Munch-middagen. Under ØKOSLO, økouken i Oslo 2013, deltok jeg i deres stemningsfulle arrangement på slutten av uken kalt «Bygdefest på Bygdøy», og skrev om arrangementet på vegne av Food Studio, trykk her for å lese reportasjen og se de fine bildene.

Gjennom den verdensomspennende foreningen Slow Food hvor jeg er styremedlem og kasserer i mitt lag, har jeg vært med på å bringe bonde og forbruker nærmere ved blant annet å arrangere et lokalt «lammeprosjekt» hvor folk i Bærum og omegn har kunnet velge ut og kjøpe sitt helt egne lam fra den økologiske gården Persbråten på Skui, følge det gjennom sesongen og få kjøtt og skinn på høsten. Dette kan du lese mer om i artikkelen jeg skrev for Slow Food og de to artiklene fra Budstikka Smaksbomber i sneglefart, hvor jeg er intervjuet og Fra beite til bordet (klikk på bildene for å få større versjon) som handler om både prosjektet, og parteringskurset som ble avholdt i løpet av Øverland Økohelg, som jeg var med på å arrangere. Les mer om Øverland Økohelg i artikkelen jeg skrev for KULTURVERK.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s